برخی از مهمترین داروهایی که برای رفع این بیماری موثر است بدین شرح می باشد:
در موارد خاص آزمایش خون هورمون تیروئید (برای تشخیص کمکاری تیروئید) و کلسیم (برای کشف اختلال پاراتیروئیدی) ممکن است مفید باشد.
یبوست در خانم ها نسبت به آقایان شیوع بیشتری دارد. به نظر می رسد تغییرات سطح هورمونهای زنانه (استروژن و پروژسترون) طی دوره قاعدگی و نیز بارداری در شیوع بیشتر این اختلال در زنان نقش داشته باشد.
سلام من کنکوری هستم نمیتونم فعالیت کنم. دکتر رفته بودم مداوم یک ساله از قرص بیزاکودیل استفاده میکردم ولی به علت کم ابی بدنم دو هفتس قطع کردم ولی باز یبوستم برگشته و علایم کم ابیم شدیدتر شده کلی مایعات مصرف میکنم ولی هیچی به هیچی
برخی از چای ها ممکن است برای رفع یبوست مفید باشند زیرا می توانند سیستم گوارشی را تحریک کنند. به عنوان مثال:
در اطراف مقعد تعداد بسیار زیادی مویرگ و رگ های خونی با فشار خون بالا وجود دارد که در هنگام دفع مدفوع برای دفع راحت تر می توانند تا حد زیادی منعطف شوند.
مصرف برخی روغن های معدنی نیز باعث حرکت آسانتر مدفوع در روده میشود.
با وجود اینکه یبوست یک بیماری و اختلال گوارشی شایع در نظر گرفته شده است اما بسیاری از مردم به یبوست زن باردار چشم بیماری به آن نگاه نمیکنند و خیلی راحت از کنار آن میگذرند.
پاسخ به مریم حفار سلام دوست عزیز کودک شما باید آب زیاد بنوشه و از غذاهای حاوی فیبر و آبکی تغذیه کند
هستید مشکل یبوست را حل کنید و حتما به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که تا زمان مراجعه به پزشک سوزش شدیدی احساس می کنید می توانید به ناحیه عسل بمالید تا کمی التیام یابد و در هنگام دفع سوزش کمتری احساس کنید. همچنین تقریبا ۸ تا ۱۰ لیوان در روز آب بنوشید. مقعد را با دستمال زبر و خشن پاک و یا خشک نکنید برای این کار از دستمال مرطوب مخصوص استفاده نمایید، مثل دستمال مربوط کودکان و دستمال مرطوب بانوان.
ماهیچه های خود را طوری تمرین دهید که هر روز در زمان مشخصی تمایل به اجابت مزاج داشته باشید.
سایر عوارض یبوست شامل چاقی، خستگی، نوسانات خلقی، اختلالات خواب، تب روماتیسمی، احساس سستی و بیحالی، مشکلات کیسه صفرا، فتق، واریس، ورم مفاصل، آپاندیسیت و در نهایت سرطان روده بزرگ است.
نداشتن فعالیت جسمی و بیتحرکی طولانی مدت (دراز کشیدن یا نشستن طولانی)
موارد زیر می تواند به شما در جلوگیری از ابتلا به یبوست مزمن کمک کند: